Светосавска академија

Дана 27. јануара у Средњој економској школи Сомбор одржана је Светосавска академија која је уједно била и прослава 135 година постојања Школе. Поздравну реч гостима и запосленима упутила је директорка, Наталија Катанић, која се осврнула на саме почетке од оснивања 1888. године па све до данас.
Обред освећења славског колача и кољива служио је протонамесник, отац Сава Николић, који је у дирљивој беседи присутнима отворио нове теме и указао на проблеме и изазове са којима се суочавају професори у свом послу данас. Програм су водили ученици Ива Вајсенбургер IV-1 и Владимир Косановић II-1.
Свечану академију су припремиле професорке Марина Милаковић и Иванчица Кнежевић, а кореографију за музички програм осмислила је професорка Марија Лукић.
Присутни су били гости из локалне самоуправе, привреде, родитељи, пензионери и гости из партнерских школа из Баје и Кишкунхалаша, Република Мађарска. Кума славе била је госпођа Божидарка Костић, финансијски директор у предузећу „Agribusiness Partner“ доо из Сомбора која се пригодним речима обратила свим присутнима уз посебно обраћање ученицима јер је и она сама била ученица наше Школе.
Кумство за наредну годину предузео је господин Павле Куцурски, власник фирме „Агроплод“ доо из Стапара, који је такође био ученик наше школе и искористио је ову прилику да се захвали својим професорима, сада већином у пензији, којима је захавaлан на знању које је стекао у нашој Школи. Ученицима је поручио да је мишљења да ко год да је похађао СЕШ Сомбор, има добру основу за даље напредовање у свету привреде.
Овом приликом додељене су награде ученицима, професорима и запосленима за успех, труд и постигнућа у раду у претходној години. Такође су додељене захвалнице нашим партнерима из привреде, локалне самоуправе и школске управе.
Због препоруке министарке, програм је реализован без музике, али у једној опуштеној и пријатељској атмосфери.