Налог за уплату - екскурзије

Огласна табла / Обавештења
Објављено: 03.06.2024.

Овде можете преузети налог за уплату екскурзије у ПДФ формату

Налог за уплату екскурзије

Обавештење за ученике завршних и матурантских одељења

Огласна табла / Обавештења
Објављено: 27.05.2024.

Пријава разредних и поправних испита за ученике завршних/матурантских одељења у јуну школске 2023/2024. године је у петак, 31.5.2024. у 15.00 часова у секретаријату Школе.
Разредни испити ће бити организовани у периоду од 3.6.2024. до 4.6.2024. године.
Поправни испити ће бити организовани од среде, 26.6.2024. године.
Распоред полагања разредних и поправних испита ће бити накнадно истакнут.
Припремна настава за ученике који се упућују на поправни испит се одржава од 17. јуна у договору са предметним наставником.

На линковима испод можете преузети распореде полагања испита

Посета Економско-трговинске школе из Сенте

Огласна табла / Разно
Објављено: 24.05.2024.
Ученици наше Школе, образовног профила туристички техничар, I-2, угостили су ученике из Економско - трговинске школе Сента. Кроз кратку презентацију у школи упознали су госте са радом Средње економске школе Сомбор, а затим кроз шетњу показали знаменитости центра града. Кроз ову посету стекла су се нова пријатељства, потврдила мултикултуралност и знања стечена кроз наставу.

Крос РТС-а

Огласна табла / Такмичења
Објављено: 17.05.2024.
Традиционални Крос РТС-а, који се организује не само у Србији већ и свим државама где постоји настава матерњег језика организована од Министарства просвете Републике Србије, одржан је 17. маја 2024. Старт Кроса РТС-а „Кроз Србију“ дала министарка просвете Славица Ђукић Дејановић. Из студија РТС-а у 10.05 сати, она је означила почетак највећег и најмасовнијег крос такмичења на свету. Истовремено су у 1.800 школа и 170 вртића трчала деца и млади, сви који то желе а нису ослобођени наставе физичког васпитање. На програму су две трке за предшколце, 16 за основце и 8 за средњошколце.

Републичко такмичење из историје

Огласна табла / Такмичења
Објављено: 16.05.2024.

Ученик I-2 Средње економске школе Сомбор, Урош Лукач, ове је школске године постигао запажене резултате на такмичењима. Уз одличне оцене из свих предмета, бављење спортом, Урош је учествовао на такмичењима из енглеског језика и историје. На Окружном такмичењу из енглеског језика заузео је друго место, а на Републичком високо четврто место. Урошева менторка за енглески језик је професорка Светлана Брдар.

Истовремено се марљиво припремао и из историје. На Општинском такмичењу из историје освојио је треће место, на Окружном друго и пласирао се за Републичко такмичење. Ове године Републичко такмичење из историје организовано је у Пироту, 12. маја. У веома јакој конкуренцији Урош Лукач показао је велико знање и освојио треће место. Професорка Нада Плећаш је менторка за историју.

Сарадња са Народном банком Србије

Огласна табла / Обавештења
Објављено: 26.04.2024.
Предавања је држао Ранко Станојевић, испред НБС, који се између осталих активности бави и образовним радом из ове области. Тиме се спаја историја, економија и стварност, окружење и наша установа. Овог пута је било обухваћено око 250 ученика свих четворогодишњих образовних профила из области економија, право и администрација.

Републичко такмичење из Рачуноводства

Огласна табла / Такмичења
Објављено: 25.04.2024.
Републичко такмичење из Рачуноводства, одржано је 19. и 20. априла 2024. године у Економско-трговинској школи у Смедереву. На такмичењу је учествовало двадесет школа. Нашу Школу је представљала ученица Радана Трнинић разред IV-3, образовни профил финансијски администратор.

Сајaм образовањa у Сомбору

Огласна табла / Обавештења
Објављено: 10.04.2024.
У организацији Националне службе за запошљавање – филијала Сомбор (НСЗ), у петак 05. 04. одржан је Сајам образовања, на којем се матурантима основних и средњих школа представило 29 образовних установа, нудећи различите образовне профиле. На манифестацији је учествовало 29 учесника. Представиле су се средње школе из Западнобачког округа, као и високошколске установе из Новог Сада, Београда, Суботице, Зрењанина, те Педагошки факултет из Сомбора.

Дан отворених врата у Вишем суду у Сомбору

Огласна табла / Разно
Објављено: 29.03.2024.
Дана, 28. марта са почетком у 15:30 часова одржана су тематска Отворена врата као део активности и сарадње Средње економске школе Сомбор са Основним судом у Сомбору. Тема је била „Насиље у породици и вршњачко насиље“. Догађају су присуствовали чланови Суда, представници социјалних служба, професори и директор Средње економске школе Сомбор, Наталија Катанић. На самом почетку догађаја обратила се председница Суда, Александра Медурић Калчан, и кратко је присутне упознала са темом.

Анализа успеха на III класификационом периоду школске 2023/24. год.

Огласна табла / Обавештења
Објављено: 28.03.2024.
Анализа успеха на III класификационом периоду школске 2023/24. год.