Nalog za uplatu - ekskurzije

Oglasna tabla / Obaveštenja
Objavljeno: 03.06.2024.

Ovde možete preuzeti nalog za uplatu ekskurzije u PDF formatu

Nalog za uplatu ekskurzije

Obaveštenje za učenike završnih i maturantskih odeljenja

Oglasna tabla / Obaveštenja
Objavljeno: 27.05.2024.

Prijava razrednih i popravnih ispita za učenike završnih/maturantskih odeljenja u junu školske 2023/2024. godine je u petak, 31.5.2024. u 15.00 časova u sekretarijatu Škole.
Razredni ispiti će biti organizovani u periodu od 3.6.2024. do 4.6.2024. godine.
Popravni ispiti će biti organizovani od srede, 26.6.2024. godine.
Raspored polaganja razrednih i popravnih ispita će biti naknadno istaknut.
Pripremna nastava za učenike koji se upućuju na popravni ispit se održava od 17. juna u dogovoru sa predmetnim nastavnikom.

Na linkovima ispod možete preuzeti rasporede polaganja ispita

Poseta Ekonomsko-trgovinske škole iz Sente

Oglasna tabla / Razno
Objavljeno: 24.05.2024.
Učenici naše Škole, obrazovnog profila turistički tehničar, I-2, ugostili su učenike iz Ekonomsko - trgovinske škole Senta. Kroz kratku prezentaciju u školi upoznali su goste sa radom Srednje ekonomske škole Sombor, a zatim kroz šetnju pokazali znamenitosti centra grada. Kroz ovu posetu stekla su se nova prijateljstva, potvrdila multikulturalnost i znanja stečena kroz nastavu.

Kros RTS-a

Oglasna tabla / Takmičenja
Objavljeno: 17.05.2024.
Tradicionalni Kros RTS-a, koji se organizuje ne samo u Srbiji već i svim državama gde postoji nastava maternjeg jezika organizovana od Ministarstva prosvete Republike Srbije, održan je 17. maja 2024. Start Krosa RTS-a „Kroz Srbiju“ dala ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović. Iz studija RTS-a u 10.05 sati, ona je označila početak najvećeg i najmasovnijeg kros takmičenja na svetu. Istovremeno su u 1.800 škola i 170 vrtića trčala deca i mladi, svi koji to žele a nisu oslobođeni nastave fizičkog vaspitanje. Na programu su dve trke za predškolce, 16 za osnovce i 8 za srednjoškolce.

Republičko takmičenje iz istorije

Oglasna tabla / Takmičenja
Objavljeno: 16.05.2024.

Učenik I-2 Srednje ekonomske škole Sombor, Uroš Lukač, ove je školske godine postigao zapažene rezultate na takmičenjima. Uz odlične ocene iz svih predmeta, bavljenje sportom, Uroš je učestvovao na takmičenjima iz engleskog jezika i istorije. Na Okružnom takmičenju iz engleskog jezika zauzeo je drugo mesto, a na Republičkom visoko četvrto mesto. Uroševa mentorka za engleski jezik je profesorka Svetlana Brdar.

Istovremeno se marljivo pripremao i iz istorije. Na Opštinskom takmičenju iz istorije osvojio je treće mesto, na Okružnom drugo i plasirao se za Republičko takmičenje. Ove godine Republičko takmičenje iz istorije organizovano je u Pirotu, 12. maja. U veoma jakoj konkurenciji Uroš Lukač pokazao je veliko znanje i osvojio treće mesto. Profesorka Nada Plećaš je mentorka za istoriju.

Saradnja sa Narodnom bankom Srbije

Oglasna tabla / Obaveštenja
Objavljeno: 26.04.2024.
Predavanja je držao Ranko Stanojević, ispred NBS, koji se između ostalih aktivnosti bavi i obrazovnim radom iz ove oblasti. Time se spaja istorija, ekonomija i stvarnost, okruženje i naša ustanova. Ovog puta je bilo obuhvaćeno oko 250 učenika svih četvorogodišnjih obrazovnih profila iz oblasti ekonomija, pravo i administracija.

Republičko takmičenje iz Računovodstva

Oglasna tabla / Takmičenja
Objavljeno: 25.04.2024.
Republičko takmičenje iz Računovodstva, održano je 19. i 20. aprila 2024. godine u Ekonomsko-trgovinskoj školi u Smederevu. Na takmičenju je učestvovalo dvadeset škola. Našu Školu je predstavljala učenica Radana Trninić razred IV-3, obrazovni profil finansijski administrator.

Sajam obrazovanja u Somboru

Oglasna tabla / Obaveštenja
Objavljeno: 10.04.2024.
U organizaciji Nacionalne službe za zapošljavanje – filijala Sombor (NSZ), u petak 05. 04. održan je Sajam obrazovanja, na kojem se maturantima osnovnih i srednjih škola predstavilo 29 obrazovnih ustanova, nudeći različite obrazovne profile. Na manifestaciji je učestvovalo 29 učesnika. Predstavile su se srednje škole iz Zapadnobačkog okruga, kao i visokoškolske ustanove iz Novog Sada, Beograda, Subotice, Zrenjanina, te Pedagoški fakultet iz Sombora.

Dan otvorenih vrata u Višem sudu u Somboru

Oglasna tabla / Razno
Objavljeno: 29.03.2024.
Dana, 28. marta sa početkom u 15:30 časova održana su tematska Otvorena vrata kao deo aktivnosti i saradnje Srednje ekonomske škole Sombor sa Osnovnim sudom u Somboru. Tema je bila „Nasilje u porodici i vršnjačko nasilje“. Događaju su prisustvovali članovi Suda, predstavnici socijalnih služba, profesori i direktor Srednje ekonomske škole Sombor, Natalija Katanić. Na samom početku događaja obratila se predsednica Suda, Aleksandra Medurić Kalčan, i kratko je prisutne upoznala sa temom.

Analiza uspeha na III klasifikacionom periodu školske 2023/24. god.

Oglasna tabla / Obaveštenja
Objavljeno: 28.03.2024.
Analiza uspeha na III klasifikacionom periodu školske 2023/24. god.