У оквиру рада проширене делатности Средње економске школе Сомбор убраја се набавка, припрема и продаја прехрамбених производа у трпезарији школе, као и услуга припреме и продаја хране за кетеринг услуге. Приликом свакодневне продаје у трпезарији Школе, асортиман је разнолик, а квалитет услуге и производа стандардни. Ценовник можете преузети овде. Радно време је од понедељка до петка од 8.00 часова до 12.25 часова односно од почетка наставе до краја петог часа.

Ученици свакодневно учествују у припреми пекарских и других производа који се продају у оквиру школске кантине која нуди разне врсте производа:
- сендвичи и пецива;
- десерти и
- кондиторски производи.

Осим тога ученици припремају и кувана јела, према плану и програму наставе у за то посебно опремљеним просторима: кухињски блок је сачињен од две кухиње:
- велика тј. централна топла кухиња, која је доживела комплетну реконструкцију 2008/2009. године (у оквиру гастрономског пројекта), у којој се припремају сва јела која се термички обрађују и служе топла и у чијем оквиру се налазе све пратеће просторије (праоница суђа, магацини и оставе);
- мала кухиња тј. кухиња која се највише користи за припремање посластица, пекарских производа и салата (оформљена и опремљена 2016. године).

У простору школског ресторана дужи низ година се одржава Фестивал националних кухиња региона, и то до сада 14 пута, традиционално крајем априла или почетком маја сваке године. Организатор фестивала је наша Школа, а учесници су бројни угоститељи из Града Сомбора, као и школе са ширег подручја наше општине, и гости из Мађарске. Ученици и професори наше Школе опремају централни сто, док остали излагачи, своје кулинарске специјалитете, карактеристичне за националне кухиње овог региона опремају остатак изложбеног простора. У реализацији учествују ученици образовних профила кувар и конобар, као и професори кувасртва и услуживања.