Наша Школа је добитник Европске награде за иновативност у настави

Наша Школа је добитник Европске награде за иновативност у настави
(European Innovative Teaching Awards)
у области средњег стручног образовања за 2023. годину.

Еразмус+ пројекат “Кетеринг услуга” одабран за добитника Европске награде за иновативност у настави (European Innovative Teaching Award) у области средњег стручног образовања за 2023. годину.

Link: https://innovative-teaching-award.ec.europa.eu/projects/caterers-run_en


Наша школа је једина у Србији награђена у категорији средњег образовања (укупно су 2 награђене школе из свих категорија) и налази се међу 27 eвропске школе које су добиле награду.

О награди:
2021. године успешно је покренута Европска награда за иновативност у настави у оквиру Европског образовног простора, са циљем да се ода признање раду наставника и њихових школа који дају изузетан допринос професији.

У пројекату учествовале партнерске установе из Словачке, Средња одборна школа из Банске Бистрице и Агрупаменто де Есколас де Барцелос из Барцелоса, из Португалије.

Тема за 2023. је „Образовање и иновације“. Поред заједничких обука, размене добрих пракси, радног кампа, партнери су израдили Програм обуке и Приручник “Кетеринг услуга” и оствариле значајне резултате у оквиру теме „Образовање и иновације“.

Захваљујемо се:
наставницима који су учествовали у припреми и спровођењу пројектних активности пројекта: Бојану Суботићу, Марији Шијан, Горану Горјанцу, Јасмини Борић, Стевану Зелућу, Мири Трбовић, Татјани Чонић, Јовани Чубриловић, Маши Булатовић, Александру и Немањи Вукадиновићу и свим осталим наставницима школе.
директорки школе Наталији Катанићна и педагогу школе Сањи Ференчевић на огромној подршци и препознавању значаја Еразмус+ програма
нашој Националној агенцији Фондацији Темпус која је препознала квалитет нашег пројекта
такође се захваљујемо и партнерским школама, посебно колегама из Португала Фернаду Карвалу и Аделини Марији Алвес, као и колегама из Словачке Беати Орјешковој и Јанки Цаваровој
нашим садашњим и бившим ученицима који су били део овог великог пројекта

“Ова награда је велико признање за нашу школу, нарочито за наше наставнике. Ово је потврда да вредним радом, упорношћу, креативношћу можемо да остваримо велике и значајне резултате који се нашироко препознају као и да померамо границе образовања” – Мелита Даниловић, коориднатор пројекта.