САЈАМ ВИРТУЕЛНИХ ПРЕДУЗЕЋА СЕШ СОМБОР

Средња економска школа Сомбор је 14. марта организовала школско такмичење Сајам виртуелних предузећа. На овом такмичењу учествовало је десет виртуелних предузећа, ученика Школе. У склопу ове манифестације позвани су ученици осмих разреда свих основних школа Града Сомбора. Сајам и манифестацију „Дођи и ти!“ посетили су осмаци основних школа из Сомбора и из Бездана,

Осмацима је кратко представљена Школа, њен историјат, значај, мисија, визија, образовни профили и њене могућности за обуку ученика у области економије, права и администрације. Након тога ученици су решавали студију случаја са темом из области економије и предузетништва. Потом су основци обишли Школу, кабинете за обуку виртуелних предузећа, упознали се са наставним капацитетима, видели опрему и услове у којима се одвија васпитно-образовни процес. На крају посете, ученици основних школа, посетили су Сајам виртуелних предузећа и још једном видели ресурсе које пружа Средња економска школа Сомбор.

Ученици III-1, III-2, III-3, III-4 и IV-4, са по два виртуелна предузећа, такмичили су се на овом Сајму и показали су примену стручно-теоријских знања у практичним ситуацијама, уз вештине комуникације, преговарања и уговарања послова.

Сва виртуелна предузећа показала су завидан ниво теоријских и стручних знања и компетенција захтеваних за сајамско пословање. Победник овог такмичења који се истакао својом оригиналношћу, разноврсношћу, креативношћу, тимским радом и комуникативношћу својих запослених је виртуелно предузеће „Sport time“ чији су запослени Вукашин Дражић, Милијана Митровић и Милица Пауновић са директорком Наташом Градинац као ментором. Они су се пласирали на Републичку смотру виртуелних предузећа која ће бити одржана у Пироту од 26. до 28. априла ове године.

{gallery} sajam_vp_ses_skolsko_2023/{/gallery}